pirmdiena, 2009. gada 9. novembris

9. - 15. novembris - Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa


Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa tiks atklāta 9. novembrī ar Rītausmas stundas pasākumiem skolās un bērnu bibliotēkās, kuros bērni tiks iepazīstināti ar latviešu tautas pasaku „Zvēru karš” un Astrīdas Lindgrēnes romāna „Brāļi Lauvassirdis” 10. nodaļu.
Kuldīgas Bērnu Literatūras centrs saviem lasītājiem piedāvā arī konkursu "Vai pazīsti A.Lindgrēnes daiļradi". Lai piedalītos konkursā ir jāatbild uz 10 jautājumiem, kurus var saņemt bibliotēkā vai atrast 5.novembra laikrakstā "Kurzemnieks". Atbildes iesniegt Bērnu literatūras centrā līdz 13. novembrim.

Pasaku Tēvam - 150!


Ievadā bibliotekāre pastāstīja par Ansi Lerhi Puškaiti, par viņa unikālo un nenovērtējamo darbu latviešu vēstītājfolkoloras pierakstīšanā un saglabāšanā!

Kopā pārveidoja pasaku "Kuilītis"- tika izmantots pasakas 'skelets' un skolēni sauca īpašības vārdus, kuri jauktā secībā tika ievietoti tekstā. Rezultāts sanāca smieklīgs un amizants.
Tad bērni portālā http://www.pasakas.net/ noklausījās pasakas "Kuilītis" orģinālversiju un vienlaicīgi ar šo lasījumu bibliotekāre skolēniem parādīja papīra teātri! Turpinājumā dalībniekiem bija līdzīgs uzdevums - jāsadalās komandās un jāizveido no pasakām papīra teātris, kurš aizraujoši jāparāda saviem klasesbiedriem.
Notika spēlēšanās ar pasakām stundas garumā!



Teiksmainā Kuldīga!

1.oktobrī, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Latvijas Bibliotēku tīkla "Stāstu bibliotēkas" projekta ietvaros norisinājās stāstīšanas tradīciju veicinoša aktivitāte. Šis pasākums tika rīkots sadarbībā ar biedrību KKMC "Kūrava" un Kuldīgas stāstniecēm Liesmu Lagzdiņu un Inesi Šmuksti.
Lasošie Bērnu žūrijas eksperti apmeklēja 5 teiksmainākās vietas Kuldīgā - Ventas rumbu, Svētās Katrīnas baznīcu, Galma aptieku, Stafenhāgena namu unVirspilskunga namu, kur dalībnieki noklausījās teikas, nostāstus par šīm vietām un izpildīja kādu noteiktu uzdevumu. Noslēgumā rakari kopīgi ēda kliņģeri, dzēra siltu tēju , jo bija ļoti nosaluši (laikapstākļi viņus nemaz nelutināja - lija lietus, pūta stiprs vējš - valdīja tāda mazliet baisa noskaņa) un lasīja pašu sacerēto pasaku!