trešdiena, 2012. gada 14. novembris

Dažādība Ziemeļvalstīs


Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas ietvaros piektdienas pēcpusdienā KRĒSLAS STUNDĀ (plkst. 15:30) Bibliotēkas Draugi un citi tiek aicināti uz pasākumu „Viss par futbolu”.
Runāsim par pasaulslaveno futbolistu Zlatanu. Būs iespēja uzdot jautājumus futbola trenerim, kā arī iespēja pārbaudīt savas zināšanas un veiklību futbolā.

Pasākums notiek cikla "Arī viņi lasa ietvaros". 
Kuldīgas Bērnu literatūras centrā katru mēnesi tiks aicināts kāds Kuldīgā zināms, populārs cilvēks, ar kuru būs iespēja ne tikai aprunāties, bet klausīties arī pasakas vai stāsta lasījumu. 

Vairāk info par Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļu: http://www.bibliotek.org/lv/


Astrīdai Lindgrēnei -105


Šodien, 14. novembrī, Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā, zviedru bērnu rakstniecei Astrīdai Lindgrēnei (1907-2002) svinam 105 gadu jubileju. Tāpēc Bibliotēkas Draugu šodienas uzdevums būs par A. Lindgrēnes populāro grāmatu varoņiem.

Izdevniecība Zvaigzne ABC ir izdevusi arī jaunu grāmatu "Pepija. Pepija apmetas uz dzīvi un citi komiksi". Grāmata ir arī mūsu bibliotēkā, skatīt šeit.

A. Lindgrēnes grāmatas mūsu bibliotēkā - skatīt elektroniskajā katalogā šeit. Bibliotēkā ir apskatāma arī grāmatu izstāde. 


Vairāk par rakstnieci internetā:
Oficiālā mājas lapa http://www.astridlindgren.se/en 
Kino ekranizācijas http://www.imdb.com/name/nm0511807/
http://lv.wikipedia.org/wiki/Astr%C4%ABda_Lindgr%C4%93na
http://en.wikipedia.org/wiki/Astrid_Lindgren