piektdiena, 2010. gada 5. februāris

Friča Bārdas spēle!




Lai ko vairāk uzzinātu par Frici Bārdu un viņa daiļradi, Alternatīvās skolas bērni izspēlēja spēli par viņu!
Ilustrēja dzejnieka dzejolīšus, rādīja mēmo šovu, kā arī skatījās animācijas filmiņas kurās ir izmantoti F.Bārdas dzeja!

Atzīmē kalendārā – Drošāka interneta diena 2010

Šī gada 9. februārī vairāk kā 60 valstīs visā pasaulē atzīmē Drošāka interneta dienu. Šogad kampaņas “Padomā, pirms ievieto internetā!” mērķis ir vērst sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu, uzmanību uz personiskās informācijas ievietošanu internetā.
Vispasaules Drošāka interneta dienas svinībās iesaistīsies organizācijas no 27 Insafe tīkla valstīm un 40 sadarbības valstīm visā pasaulē, lai kopīgi vērstu bērnu, jauniešu, vecāku un skolotāju uzmanību uz privātas informācijas publicēšanu internetā. Lai pievērstu lielāku uzmanību šim notikumam, ir izveidots videoklips visās Eiropas Savienības oficiālajās valodās.

Sīkāka informācija http://drossinternets.lv

2010. gada sugas

Ūdrs, mednis, parastais skudrulītis, vairogvēzis, zarainā dižadetene, kārpainā peltīgera, ziemeļu linneja - tās ir sugas, kuras šogad tiek popularizētas kā īpašās - 2010. gada sugas.

Zvērs - amfībija : ūdrs











Gada putns - mednis






Darbīgā plēsoņa - skudrulītis






Viens no senākiem dzīvniekiem Pasaulē - vasaras vairogvēzis



Ziemeļniece - ziemeļu linneja

















Ar 2010. gada sugām varat iepazīties arī apmeklējot Kuldīgas Galveno bibliotēku un apskatot izveidoto literatūras izstādi.