ceturtdiena, 2013. gada 4. jūlijs

Bibliotēkas Draugi dodas kopīgā pārgājienā

2. jūlijā Bibliotēkas Draugi devās pārgājienā uz Kuldīgas pilskalnu. Tika aicināti visi, kas šīgada pavasarī aktīvi darbojās lasīšanas veicināšanas akcijā „Lasot pavasaris ātrāk atnāks” un akcijā/maratonā „Bibliotēkas draugs” („Bibliotēkas draugu” uzdevums bija katru nedēļu izpildīt kādu darbiņu, piemēram, izkrāsot kukaiņus, izlocīt putnu, atbildēt uz Mākslas nama sagatavotajiem jautājumiem par izstādi). Aicinājumam atsaucās četrdesmit četri bērni un astoņi vecāki.

Pārgājiena galapunktā – pilskalnā – Kuldīgas skautu vienības vadītāji - Didzis Skuška un Jānis Obodņikovs bija sagatavojuši komandu uzdevumus, kas ļāva vienam otru iepazīt, būt iecietīgiem, draudzīgiem un darboties komandā. Uzdevumi bija visdažādākie – sākot no ūdens liešanas sacaurumotā caurulē līdz pat iešanai pa virvi un dažādu šķēršļu pārvarēšanai.

Kad uzdevumi bija paveikti, nogurušos, bet apmierinātos bērnus gaidīja īsts pikniks ar maizītēm, gardumiem un saldējumu - mini konusiņi "12 IEMESLI". Vēlāk notika arī apbalvošana, kurā paldies tika teikts visaktīvākajiem bērniem.

Pavisam lasīšanas akcijā iesaistījās piecdesmit trīs bērni. Tika sumināti un apbalvoti tie četrpadsmit bērni, kuri bija izlasījuši vismaz simts grāmatu šajā pavasarī. Čaklākie no tiem ir: Monta, kura izlasīja 191 grāmatu, Megija izlasīja 211 grāmatas un mūsu vislielākais pārsteigums – Roberts, kurš izlasīja 227 grāmatas.

Savukārt, Bibliotēkas Draugu maratonā iesaistījās vairāk nekā simts bērni, no kuriem piecdesmit astoņi izdarīja vismaz trīs darbiņus, bet visus piecpadsmit paveica tikai viens zēns – Raivis. Tika apbalvoti arī tie, kuri paveica vismaz divpadsmit piedāvātos uzdevumus no marta līdz jūnijam: Dinija, Elojs, Roberta, Ričards, Amanda un Akvelīna.


Bērnu literatūras centrs saka PALDIES visiem, kas atnāca un piedalījās. Paldies arī visiem atbalstītājiem – AS "Rīgas piena kombināts" un īpaši Kurzemes reģiona vadītājai Saivai Auziņai, SIA „Kuldīgas maizes ceptuve”, SIA „Saldus gaļas kompānija” un, protams, paldies aktivitāšu vadītājiem Didzim Skuškam un Jānim Obodņikovam.


Fotogrāfijas no pasākuma var apskatīt bibliotēkas lapā Draugiem.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru