piektdiena, 2014. gada 28. februāris

Radošā leļļu animācijas darbnīca bērniem


26. februārī Kuldīgas bibliotēkā viesojās filmu studijas “Animācijas Brigāde” mākslinieki - režisore Dace Rīdūze, skulptore Ilze Kiršteina un animators Māris Brinkmanis
Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu (KKF) tapa Radošā leļļu animācijas darbnīca bērniem "Kraukšķīša draugi". Filmu studijā "Animācijas Brigāde" ir veidotas vairākas filmas pēc mākslinieces Margaritas Stārastes darbu motīviem. Uz ekrāna ir atdzīvojušies tādi populāri bērnu grāmatu varoņi kā mazais Zīļuks, sarkanais krāsu zīmulis Sārtulis un piparkūku vīriņš Kraukšķītis.



Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas 4. klases skolēniem tika dota iespēja noskatīties visas trīs minētās multiplikācijas filmas un uzzināt, kā filmiņas tapušas un cik daudz darba tajās ieguldīts. Bērniem par prieku māksliniekiem līdzi bija atbraukuši arī vairāki animācijas filmu varoņi, un bērni uzzināja, ka arī lellēm ir dublieri. Mazie skatītāji aizrautīgi uzdeva arī dažādus jautājumus, piemēram, vai Sārtulis iekrita īstos dubļos, no kā taisīts sniegs un vai koki ir īsti. Pasākuma otrajā daļā bērni varēja no pašu zīmētajām skicēm darināt plastilīna multeņu varoņus, kādi vēl nevienā filmiņā nav redzēti, kā arī izmēģināt roku animācijas filmas veidošanā (rezultātu skatīt video). Bērniem patika ļoti. 

Vairāk attēlus skatīt bibliotēkas lapā Draugiem.lv ŠEIT

Rakstu par pasākumu skatīt laikrakstā "Kurzemnieks" ŠEIT.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru