otrdiena, 2012. gada 8. maijs

Jauniešu Žūrijas pasākums

23. aprīlī Kuldīgas Galvenās bibliotēkas izstāžu zālē norisinājās Bērnu un Jauniešu žūrijas noslēguma pasākums 5.-12. klases audzēkņiem. No aicinātajiem 150 žūrijas ekspertiem pasākumā ieradās ap 130.



Pavisam Kuldīgas novadā kā Žūrijas eksperti visas piecas grāmatas izlasīja 437 bērni un jaunieši. Visaktīvākie izrādījās 1.-2. klašu lasītāji. Kā jau ierasts, katram programmas dalībniekam bija jāizlasa un jāvērtē piecas latviešu vai ārzemju autoru bērnu un jauniešu auditorijai paredzētās grāmatas, kas izdotas 2010. gadā. Pasākumā pulcējās čaklākie, kuri ar uzdevumu bija tikuši galā.
Pasākumu muzikāli kuplināja Kuldīgas Centra vidusskolas jauniešu grupa, kā arī mūziķis, dzejnieks un dziesminieks Kārlis Kazāks, kurš stāstīja par saviem piedzīvojumiem ar grāmatām un dziedāja pašsacerētas dziesmas. Tika noskaidrots, kuras grāmatas atzītas par 2011. gada žūrijas laureātēm. 5.-7. klasē pirmo vietu ieguva Džefa Kīnija darbs „Grega dienasgrāmata”, ko par labāko atzina visvairāk bērnu arī citās vecuma grupās. 8.-12. klases žūrijas eksperti par favorītu uzskatījuši Kami Garsijas un Margarētas Stolas „Daiļās būtnes”.
Nepalaid garām! Jaunās „Bērnu un Jauniešu Žūrija 2012” grāmatas būs pieejamas jau gluži drīz – jūnija sākumā!