otrdiena, 2011. gada 26. aprīlis

Spēle "Kuldīgas vēstures elpa"

    Īsi pirms Lieldienām, 19. aprīlī, 1905. gada parkā pulcējās Kuldīgas skolu 6.-8. klašu skolēni, lai piedalītos Kuldīgas Galvenās bibliotēkas organizētajā un Kuldīgas novada domes atbalstītajā spēlē "Kuldīgas vēstures elpa".
     Spēles mērķis bija atgādināt par pilsētas nozīmīgajām vietām un uzsvērt to kultūrvēsturisko nozīmi, ieraudzīt ikdienā neieraudzīto, apstāties, padomāt, iedziļināties un arī popularizēt Kuldīgas Galvenās bibliotēkas jauno datu bāzi „Kuldīga: Vēsture. Notikumi. Cilvēki” www.mantojums.kuldiga.lv.



     Spēles dalībniekiem pēc dotajām norādēm bija jāatrod noteikti objekti, kuri atrodas pilsētā, un jāizpilda dažādi uzdevumi. Dažos kontrolpunktos nepietika tikai saskaitīt  jaunās bibliotēkas logus vai ieraudzīt, kas attēlots pilsētas vecākā nama vējrādītājā, bet atbildes uz uzdevumiem nācās meklēt Kuldīgas novada muzeja plakātu izstādē, kā arī pašiem parādīt savas stāstnieka prasmes, izstāstot kādu teiku par Kuldīgu. Vispopulārākās teikas bija par Ventas rumbas rašanos un par Kuldīgas nosaukuma izcelšanos.Spēles dalībniekiem bija arī ekskluzīva iespēja uzkāpt restaurētajā Pētera kapličas zvanu tornī un, tā kā tuvojās Lieldienu laiks, tikties ar dominikāņu klostermāsām un atbildēt uz viņu sagatavotajiem jautājumiem par garīgām tēmām.
    Spēle noslēdzās bibliotēkā, kur katrai komandai tika dota iespēja parādīt savas prasmes datubāžu lietošanā un spējā tajās orientēties, meklējot atbildes uz jautājumiem par Kuldīgu. 
     Un visbeidzot apbalvošana. Ar balvu fondu spēli atbalstīja Kuldīgas novada dome. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru