piektdiena, 2011. gada 17. jūnijs

Konkurss "ES MĪLU TAVU FOTO"

Tev ir fotoaparāts?
Ja , tad izmanto izdevību parādīt savu fotografēšanas mākslu un tikt pie lieliskām balvām - 
konkursā par skaistāko bibliotēkas bildi.

Pašvaldību publisko bibliotēku attīstības projekts „Trešais tēva dēls” sadarbībā ar FotoAkadēmiju, lielāko privāto fotoskolu Baltijā, izsludina fotogrāfiju konkursu jauniešiem, kuri:
·       nevar iedomāties savu dzīvi bez bibliotēkas,
·       lepojas ar savu bibliotēku un ir savas pilsētas vai pagasta patrioti,
·       mīl fotografēt un ir gatavi pieņemt izaicinājumu uzņem savas bibliotēkas foto un piedalīties konkursā par kādu no balvām sev vai savai bibliotēkai!

Bildējam un
savus labākos bibliotēkas fotoattēlus iesniedz elektroniskā formātā savā bibliotēkā līdz 8. jūlijam.

Balvas!!!
GRAND PRIX - galvenajā balvā viena no bibliotēkām saņems iespēju organizēt vienas dienas semināru-plenēru pieredzējušā foto meistara Māra Kundziņa vadībā.

5 bibliotēkas (pa vienai no Kurzemes, Latgales, Rīgas/Pierīgas, Vidzemes un Zemgales reģioniem) saņems iespēju bibliotēkā organizēt 1-dienas semināru-plenēru fotomākslinieka Daiņa Matisona vadībā.

Labākās fotogrāfijas autors saņems FotoAkadēmijas speciālo balvu – apmaksātu fotokursu (pēc savas izvēles) 150 LVL vērtībā FotoAakadēmijā vai KinoAkadēmijā.

25 fotogrāfiju autori saņems veicināšanas balvas no „Trešā tēva dēla”.


5 padomi jaunajiem fotogrāfiem

Iesaka fotogrāfs Dainis Matisons:
Jocīga tauta tie fotogrāfi. Visi citi redz priekšmetus – bet viņi, kā izgaismoti šie priekšmeti. Un noteikti to izmanto! Tiešām, maz kontrastaina fotogrāfija ir pilnīgi zaudējusi telpiskuma sajūtu. Pievērsiet uzmanību kontrastam un neaizmirstiet izmantot histogrammu.

Platleņķis – spēcīgs instruments, kas palīdz parādīt telpiskumu. Jo platāks leņķis, jo lielāki būs priekšplāna priekšmeti un mazāki tālākie, jo bezgalīgāka kļūs attēla perspektīva.

Jā - par perspektīvu. Ja ticēt krāsu perspektīvai, bet viņai ir jātic, objekti, kas ir siltajos toņos (dzeltens, sarkans, oranžs), vizuāli tuvojas skatītājam. Priekšmeti aukstajos toņos, aiziet otrā plānā.

Ja esat sataisījušies doties fotografēt dabu un ir sācies lietus, fotografēšanu nevajag atlikt. Lietus, migla, sniegs un dūmaka var kļūt par labu atbalstu tonālās perspektīvas izmantošanai. Apjoms šajā gadījumā veidosies pateicoties tam, ka tuvplāna objekti būs skaidrāki un labāk saskatāmi, bet tālumā esošie pazudīs dūmakā.

Un neaizmirstam par asuma dziļumu. Izmantojam psiholoģiju. Cilvēka acs nekad nepievērš uzmanību visam. Vienkārši ātri mainās prioritātes. Apturiet mirkli, parādiet galveno, bet pārējais lai ir izplūdis.

Veiksmi radošajos meklējumos!

Papildus informācija: http://www.biblioteka.lv/Libraries/tresais-teva-dels/konkurss.aspx

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru