pirmdiena, 2012. gada 9. jūlijs

Aizraujošs ceļojums pa vasaras lasāmgrāmatām

Iesakām bibliotēkas jaunākajiem lasītājiem vasaras lietainajās vai pārāk karstajās dienās baudīt piedzīvojumus grāmatās.

Lai dzīvo vasaras sodība!Piektklasnieces Justīnes un viņas jaunākā brāļa Reiņa māmukam nepavisam nav viegla sirds, kad visi aizbrauc uz laukiem pie vecvecākiem pavadīt vasaras brīvlaiku. Viņu laimīgā ģimene irst, to pametis mīļais tētis. Līdzi uz laukiem aizbrauc arī māmuka draudzene tante Izabella – īsts nemiera gars, bez kuras līdzdalības, šķiet, nevar notikt pilnīgi nekas. Nu gatavā vasaras sodība!
Dorte Roholte. Vasara spoku hotelī.
Pavadot piedzīvojumiem bagātu vasaru mazā Dānijas ciematā, kurā viņi ir vienīgie pusaudži, Annai un Džonijam izveidojas uzticēšanās un patiesa draudzība, kuras vārdā viņi gan organizē reklāmas kampaņu, gan izseko aizdomīgo viesnīcas viesi…

Tūve Jānsone. Bīstamā vasara.
Bīstamā vasara, 5Grāmata vēsta par trollīšu Muminu ģimenes piedzīvojumiem vasarā, kas ir pilna ar burvestībām un pārsteigumiem, jauniem draugiem un ienaidniekiem. Lasot jūs uzzināsiet, ka baltie zalkši izaug no sēklām un ka tās ir jāsēj Jāņu naktī. Aizraujošie grāmatas sižeta pavērsieni vēl lieku reizi pierāda, ka ne velti Tūve Jansone tiek dēvēta par bērnu literatūras karalieni.
Mirdza Kļava. Raibā vasara.

Pasakā stāstīts par Lielā Meža ciemata "Vecozoli" iedzīvotājiem: ciema priekšnieku vectēvu Kurmi, mežstrādnieku āpsi Rūdi, viņa sievu Grietu un dēlēnu Ināriņu, vilku Pelēci, zinātnieku ezīti Ādamiņu, dvīņu brāļiem lūsēniem Niku un Čiku, vilku suni Marsu, mežzini Dzeni un citiem. Autore pastāsta par viņu kopīgiem darbiem ciemata labiekārtošanā, par viņu priekiem un nedienām.

Aleksandras pasakas par vasaru
Anna Skaidrīte Gailīte. Aleksandras pasakas par vasaru.
Aleksandras pasakas par vasaru ir tēlaina un izteiksmīga dzimtenes dabas mācība, kas, ņemot talkā pasakas labestīgo burvību, ieved bērnu smalkās un precīzi izjustās Latvijas dabas norisēs. Lieliskā māksliniece Agija Staka uzbūrusi brīnumainu mazās Aleksandras vasaras dabas pasauli. To apdzīvo pavisam īsti putni, kukainīši, zivis un meža zvēri, tajā zied pavisam īstas pļavu puķes. Un vēl tajā mitinās Čučuriņš, Vasariņa, Grabonis un citi tēli, kuru veidu un raksturu radījusi mākslinieces krāšņā fantāzija.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru