pirmdiena, 2012. gada 12. novembris

Bibliotēkas Draugi oktobrī


Ir iesācies maratona Bibliotēkas Draugi trešais mēnesis, un ir laiks pastāstīt, ko esam sadarījuši oktobrī.



Pirmajā oktobra nedēļā Bibliotēkas Draugiem tika dots uzdevums izveidot kaut ko no kastaņiem un zīlēm. Šis uzdevums mazajiem meistariem ļoti patika, tika darināti gan zvēriņi, gan cilvēciņi, gan sportisti ar visu sporta laukumu, rezultātā sanāca brīnišķīga izstāde. 

Kuldīgas bibliotēkā atrodas arī Eiropas Savienības informācijas punkts (ESIP). Sadarbībā ar ESIP un Eiropas Savienības Māju bērni tika aicināti krāsot un risināt uzdevumus kopā ar bērniem no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm. 



UNESCO nedēļas ietvaros fotografējām un veidojām izstādi "Foto mirkļi: Kuldīga – Pasaules mantojums". Padarīto var redzēt šeit


Ceturtajā oktobra nedēļā Bibliotēkas Draugus aicinājām piedalīties jaunā pasākumu ciklā "Arī viņi lasa", kur kāds pazīstams kuldīdznieks lasa bērniem priekšā grāmatu. Šajā reizē aicinājām Andri Grīnvaldu (raidījuma "Autolaiks" vadītājs Kurzemes Radio un kultūras dzīves organizētājs Kuldīgā), kurš lasīja un stāstīja krievu tautas pasaku „Lidojošais kuģis”. 
Noslēgumā zēnu un meiteņu komandas sacentās kuģu šaušanas spēlē. Bet nākamajā nedēļā Bibliotēkas Draugi locīja kuģīšus no papīra un skaisti izkrāsoja. Darbiņus var apskatīt pie mums izstādē. 





Līdz novembra sākumam ir jau pieteicies simtu divdesmit trešais Bibliotēkas Draugs. Arī Tu vari nākt un draudzēties ar Kuldīgas bibliotēku, bet gada nogalē visi bibliotēkas draugi tiks aicināti uz maratona noslēguma pasākumu. 

Sakām paldies Andrim Grīnvaldam par nodarbību. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru